25 Temmuz 2013 Perşembe

HURMA YEMENİN FAYDALARI


HURMA YEMENİN FAYDALARI


Doğum sancısı çeken bir hanım: Çektiği sancı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de hafızalardan silinip unutuluverseydim. 

-


Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır.Hurma dalını kendine doğru salla üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin.
Artık ye iç gözün aydın olsun. Eğer herhangi bir beşer görecek olursan de ki: "Ben Rahman (olan Allah)' a oruç adadım bugün hiç kimseyle konuşmayacağım."
(Meryem Suresi 23-26) 


 ''KOLAY DOĞUMUN ÇARESİ HURMADIR!....''


Hurma, Kuran-ı Kerimde de adı sıkça geçen kutsal bir meyve. Faydaları o kadar çok ki… Hurmanın, normal hayatta olduğu kadar, hamilelikte de fayda sağlayan bir meyve olduğunu biliyor muydunuz?


* Hamilelik sırasında, alınması gereken folik asit miktarı, iki katına çıkar. Hurma, bol miktarda folik asit içerdiğinden, tüketilmesi faydalı olacaktır.

* Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir.Bu yüzden hamilelikte folik asit alınması çok önemlidir.

* Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan, hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da, hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan, kandaki alyuvarlar dengesinin, uygun hale gelmesini sağlar.
* Ayrıca, hurma, içeriğinde bulunan,Oksitosin maddesi sayesinde, rahim kaslarının, daha güçlü kasılmasını sağlayarak, doğumun kolay olmasını sağlar.


HURMA'NIN GEBELİKTE FAYDALARINDAN BİRİ DAHA BULUNDU


Mineraller açısından oldukça zengin bir meyve olan hurmanın içerisinde kalsiyum da bulunmaktadır.
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma gebelikte kalsiyum alımının çok önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Özellikle kalsiyum bebeğin anne karnında gelişimi ve hamilelik süresince kan kurşun düzeylerinin dengelenmesini sağlar.

2000 yılının Kasım ayı Amerikan Epidemiyoloji dergisinde yayınlanan ve Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Dr.Hertz-Picciotto tarafından yapılan bir araştırmada hamilelikleri sırasında yeteri kadar kalsiyum almayan kadınların kanlarında bebeğe zarar verebilecek bazı maddelerin yükseldiğini ortaya koymuştur. Bu maddeler içerinde en önemlisi kurşundur.
Araştırmada kanında kalsiyum düzeyi düşük olan kadınlarda kurşun seviyelerinin yükseldiği gözlemlenmiştir

Vücuttaki kurşunun % 95'i kemiklerde bulunmaktadır. Uzmanlar kanda kurşun yüksekliğinin annenin ileriki dönemlerde kemik erimesi sorunuyla karşılaşabileceği anlamına geldiğini belirtmektedirler. Anne bu nedenle kalp dolaşım ve sinir sisteminde sorunlarla karşılaşabilmektedir.

Yapılan araştırmalar kalsiyumun sadece kandaki kurşun seviyesini dengede tuttuğunu ortaya çıkarmamış aynı zamanda da hamileliğin son dönemlerinde kalsiyum alımının doğum sancılarının daha az hissedilmesini sağladığını ve doğum sonrası kanama riskinin de azaldığını açığa çıkarmıştır.

Hiç yorum yok :